UPSMedia

Predavanje o plasteničkoj proizvodnji u Srebrenici

Štampa

plasteniik

plasteniik
U sklopu aktivnosti "Zimska škola proizvodnje povrća i voća u plastenicima", u Srebrenici će u ponedjeljak biti organizovano predavanje sa temom "Plastenička proizvodnja - Tehnologija proizvodnje povrća u zaštićenom prostoru".

Organizator predavanja je Udruženje žena "Podrinjka", uz podršku opštine Srebrenica i preduzeća "Plant" iz Tuzle.

"Pozvala bih sve proizvođače iz Srebrenice, Bratunca i okoline da iskoristite priliku i ponesu znanja koja će doprinijeti njihovoj kvalitetnijoj proizvodnji, ali bih pozvala i one koji tek planiraju otpočeti plasteničku proizvodnju - da bi to od početka bio ispravan način", rekla je za UPSMedia Mevlida Mehanović, predsjednica UŽ "Podrinjka".

Preduzeće "Plant" Tuzla od 15.2. do 15.3. tekuće godine organizuje zimsku školu proizvodnje povrća u plastenicima, do sada su slične radionice organizovane u Maglaju, Velikoj Kladuši, Čelincu, a zahvaljujući zalaganju UŽ "Podrinjka" svoje znanje iz ovih oblasti prenijeće i poljoprivrednicima iz Srebrenice i okoline.

Predavač će biti mr.sci. Emin Rustemović, iz "Plant"-a.

Predavanje će biti organizovano u ponedjeljak, 27. februara, sa početkom u 11 časova, u Skupštinskoj sali opštine Srebrenica.

UPSMedia foto

VAŠE FOTKE