Brojne dojave o postavljenim bombana u školama

01.06.2022 Piše: urednik
SŠC Bratunac

Jutros je na i-mejl adrese velikog broja škola u našoj regiji i cijeloj Republici Srpskoj stigla poruka da je u objektima postavljena eksplozivna naprava.

-Nešto prije 7 časova pregledao sam našu elektronsku poštu i među pristiglim porukama bila je i ona o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Odmah smo obavijestili bezbjednosne službe i ministarstvo i pristupili evakuaciji učenika i osoblja. Na lice mjesta su stigli vatrogasci i pripadnici policije koji su izvršili pregled- rekao je Dragan Prodanović, direktor SŠC Bratunac.

Slične informacije dobili smo i od direktora SŠC Milorad Vlačić Vlasenica, Pajisija Petrovića, kao i prvog čovjeka OŠ Vuk Karadžić Bratunac, Andrije Mlađenovića.

Povodom ovih dešavanja kontaktirali smo i PU Zvornik, odnosno portparolku Danijelu Madžarević, te smo dobili sljedeće informacije.

-Policijski službenici Policijske uprave Zvornik izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih škola na području PU Zvornik, a na osnovu imeila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba. U osnovnim i srednjim školama gdje nije još završen protivdiverzioni pregled, lice mjesta se obezbjeđuje i škole neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjedonosnih prijetnji.

Pregledi su završeni oko 11:10, a na području PU Zvornik dojave je dobila 21 škola (16 osnovnih i 5 srednjih) i na sreću sve su bile lažne. Iz PU Zvornik je saopšteno da su o svemu obaviješteni Okružno javno tužilaštvo Bijeljina i OJT Istočno Sarajevo, koji su to kvalifikovali kao krivično djelo ,,Lažno prijavljivanje krivičnog djela''.