Merima Husejnović – priprema torti i kolača po narudžbi

23.10.2020 Piše: urednik

Merima Husejnović ima 30 godina i nastanjena je u srebreničkom selu Budak. Porodicu Husejnović, osim Merime, čine suprug Adnan, njegova majka i dvoje djece. Merima je nezaposlena, pa je zbog toga odlučila da započne vlastiti biznis. Ona priprema kolače i torte za sve vrste proslava. U našoj regiji njeni slatkiši su već postali prepoznatljivi. Kada spojite ljubav prema pripremi kolača sa mogućnošću da poboljšate svoj porodični budžet, dobićete savršenu kombinaciju.

Merima je uključena i podržana kroz projekat ,,Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u opštini Srebrenica’’, koji provodi organizacija SOS Dječija sela BiH, a podržan je od strane Austrijske razvojne agencije. O svom dodatnom zanimanju nam je rekla:

,, Ovim poslom se bavim već dvije godine. Glavni kupci su ljudi kojima su potrebne razne vrste kolača i torti za proslave, sa područja opštine Srebrenica, ali i opštine Bratunac. Imamo osnovnu ponudu torti i kolača, ali mogu se naručiti i proizvodi po sopstvenoj želji. Kupci mogu da dođu na našu kućnu adresu i preuzmu narudžbinu, a takođe vršimo i dostavu, ako kupac zahtijeva. Za taj dio posla zadužen je suprug. Najveći problemi sa kojima se susrećemo su vezani za nedostatak stanovništva u Srebrenici. Takođe, zbog situacije sa koronavirusom opala je potražnja, ali ipak stalni kupci su i dalje tu. Od strane SOS Dječija sela BiH podržana sam nabavkom opreme za pripremu kolača, kao i kroz edukacije. To mi je veoma značilo’’.

Najmlađi članovi porodice Husejnović su uspješni sportisti, a kćerka Ajla je neporažena u kung fuu i jedan je od najboljih sportista opštine Srebrenica.

Kako možete konktaktirati Merimu, ako su vam potrebni njeni proizvodi, saznajte u video prilogu.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Le6h0vwvCbs[/embedyt]