Одржана 19. редовна сједница СО Власеница

15.02.2024 Piše: urednik
Фото: Власеница24 инфо

Дана 15.02.2024. године одржана је 19. редовна сједница СО Власеница. На приједнлог колегијума на Дневном реду је било 28 тачака за расправу, а на приједлог начелника Општине Власеница Мирослава Краљевића расправљало се о још три тачке у оквиру Дневног реда. Успјешно је обрађена 31 тачка пред одборницима.

Као најзначајније тачке издвојио бих разрјешење директорице Туристичке организације Општине Власеница, на лични захтјев, и именовање нове директорице ове организације Мареле Куртуме, којој желим пуно успјеха на новом радном мјесту. На лични захтјев дошло је и до разрјешења директора ЈУ „Први кораци“ Власеница, Марије Тодоровић, и именована је на поменуту позицију дипл.психолог Татјана Савић, којој такође желим пуно успјеха у даљем раду. Од битних тачака бих издвојио Извјештај о раду СО Власеница за 2023. годину, у којој је одржано девет сједница СО Власеница, шест редовних, двије ванредне и једна свечана сједница. Када се осврнемо на рад СО Власеница, можемо је оцијенити као успјешну кроз протекли период. Имали смо и Извјештаје о раду Комисија за које ја истичем поједине замјерке услед пасивности, али похваљујем рад Комисије за културно-историјско насљеђе и заштиту споменика, која је одржала пет сједница, са перспективним приједлозима као што је маркирање стазе од Тугова ка Игриштима, која је идеја маркирања реализована. Усвојили смо План утрошка средстава које се добијају од концесије за воду, за шуме као и за електроенергетске пројекте“, истакао је предсједник СО Власеница Горан Ђурић.

Сједница је, како наводи Ђурић, протекла у фер и демократским условима, размимоилажења мишљења свакако има, што и јесте циљ дебата.

Појединци из опозиције, као што је Мирослав Николић, износи у јавност и пласира неке пројекте које ми планирамо да радимо, нпр. паркинг простора око Солитера, што је пројекат о коме је начелник Краљевић већ говорио,“ додаје предсједник СО Власеница Горан Ђурић.

Око изградње Трга српских бораца никаквих додатних плаћања није било. Потребно је још да се уради амбијентална расвјета, да се освјетли сам споменик, да се изгради чесма , али то нису неки већи трошкови. У најави имамо изградњу дјечијег игралишта код школе, за које су прикупљена средства од стране Амбасаде Бугарске и представника „Лот куће“, као и најаву о изради пјешачке стазе тзв.“кардио стазе“ дужине око 9 км, која би употпунила туристички садржај, наводи Ђурић.

Извор и фото: Власеница24 инфо