Potpisani ugovori sa 9 korisnica projekta iz Vlasenice i Milića, uskoro potpisivanje ugovora sa 3 korisnice iz Bratunca

26.10.2020 Piše: urednik

 

Danas su potpisani   ugovori između USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama, Opštine Vlasenice i Opštine Milići i odabranih korisnica Fonda za razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa žena. Šest žena iz Vlasenice, tri iz Milića su potpisale ugovor, a očekuje se i potpisivanje ugovora sa 3 žene iz Bratunca.

Razvijanje preduzetništva kod marginalizovanih grupa je veoma značajno, što su prepoznale opštine Vlasenica, Milići i Bratunac. Djelatnosti kojima će se baviti korisnice ovog projekta  su različite - od turizma, preko prerade voća i povrća do frizerskih djelatnosti.

“ Potrudiću se da opravdan projekat do kraja, da maksimalno iskoristim priliku koja mi se pružila, da pokrenem binzis i da ga produžim mimo ove godine dana.”, izjavila je Olivera Stanišić, korisnica projekta.

Dara Todorović baviće se preradom voća i povrća.“Ovim sredstvima ću kupiti mašine koje će zamijeniti ono što sam ja radial svojeručno do sada, tako da će mi mnogo značiti.”, istakla je Dara, takođe korisnica projekta.

Opštine žele da osnaže marginalizovanu grupu stanovnika i da im pokažu da mogu od svog truda i rada da žive.

“Svaka korisnica je dobila po 10 000 KM. To su sredstva gdje su oni započeli svoj biznis i bez sumnje lica koja su prošla na ovom konkursu bez sumnje su zadovoljila sve ono što je traženo i moglo se primjetiti i vidjeti da ove žene koje su dobile ove podsticaje sui  domaćini i domaćice i vrijedni ljudi. Sigurno će im to biti od velikog značaja da mogu sami da žive od svog rada.”, naglasio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

“Pravimo zdrava radna mejsta. Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim predstavnici USAID-a na ovom dobrom projektu, koja je važna u socijalnom smislu.”, dodao je Marko Savić, zamjenik načelnika opštine Milići.

“Pored finansijske podrške korisnice će tokom svoje prve godine poslovanja na raspolaganju imati i stručnu, mentorsku kao i promotivnu podršku. Sve  sa ciljem da predstave svoje proizvode tržištu.”, istakla je Ada Hamidović, konsultantica fonda za razvoj preduzetništva marginalizovanih žena.

U narednom period očekuje se i potpisivanje ugovora sa još tri žene iz ove grupe sa područja opštine Bratunac.

Piše: M. U.