ПУ Зворник - у Зворнику извршена контрола квалитета зимске опреме

24.11.2023 Piše: urednik
ПУ Зворник

Преносимо саопштење ПУ Зворник.

ПУ Зворник

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Зворник су 22.11.2023. године, на магистралном путу Зворник-Бијељина у мјесту Метеризе, град Зворник, у сарадњи са припадницима Ауто-мото друштва „Семафор“ Зворник, контролисали квалитет зимске опреме код возача у оквиру активности „Безбједна вожња у зимским условима 2023“.

Контрола је спроведена превентивно, како би се свим возачима скренула пажња на то шта треба да промјене како би своју безбједност, а самим тим и безбједност других учесника у саобраћају подигли на већи ниво. Правилном употребом зимске опреме смањује се могућност учествовања у саобраћајној незгоди, као и тежина посљедице саобраћајне незгоде.

Под зимском опремом се подразумјева:

1. Пнеуматици за зимску употребу (МС, М+С, М&С, Сноw Wинтер и др.) на свим точковима возила;

2. Пнеуматици за зимску употребу (МС, М+С, М&С, Сноw Wинтер и др.) на погонским точковима и ланци за снијег, односно други уређаји за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка;

3. Пнеуматици за љетну употебу на свим точковима с најмањом дубином профила од 4 мм и ланци за снијег, односно други уређаји за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Употреба зимске опреме је обавезна од 01. новембра 2023. године, до 01. априла 2024. године.

                                                                                                                                 ПОРТПАРОЛ

                                                                                                                               Јелена Ивановић