Регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова

12.08.2022 Piše: urednik

Од портпарола ПУ Зворник смо добили саопштење за јавност које преносимо у цјелости:

 

"Регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова

 

У циљу смањења броја страдалих лица у саобраћајним незгодама и одржавања повољног стања безбједности саобраћаја, Полицијска управа Зворник 12. и 13.08.2022. године, организује регионалну акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње“.

Полицијски службеници ПУ Зворник су у првих шест мјесеци 2022. године спровели 31 акцију контроле и регулисања саобраћаја, током којих су укупно контролисали 5.774 возача. Међутим, број саобраћајних незгода чији је узрок вожња под утицајем алкохола је порастао за 7,5 % у односу на исти период прошле године.

Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

 

ПОРТПАРОЛ

Данијела Маџаревић"