Власеница: потписани уговори за реконструкцију и обнову стамбених јединица

25.07.2022 Piše: urednik
Власеница

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представници федералног Министарства расељених лица и избјеглица потписали су уговоре са седам корисника који су конкурисали на јавни позив за реконструкцију и обнову стамбених јединиц, ради повратка у локалне заједнице на територији Републике Српске ове године.

Уговоре је потписало седам повратничких породица, које ће на овај начин ријешити своје стамбене проблеме.

-Ту сам са родитељима живјела у кући, мало нас је више, а највећи проблем мије био што имам дијете са посебним потребама, због тога сам тражила да се растерети кућа. Код мене је комплет кућа, читава, од темеља до крова- рекла је Девла Ћатић.

Грађевинске пакете добиле су, углавном, породице из сеоског дијела општине.

-Ради о пакетима, сваки корисник има различиту потребу, то зна наш одсјек за техничку припрему помоћи, јер је инжењер дошао на терен и сам процијенио шта којем кориснику треба- истакла је Емира Мешић из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.

-Надам се да ће људи који су добили, корисници домаћини, успјети ове године то да реализују. Овде смо имали прилику још да разговарамо и око неких других ствари, како да се помогне када је у питању и сама реализација тога пројекта. Ради се углавном о пордицама из сеоског дијела општине Власеница, а таквих породица је 6 од 7- нагласио је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Пројекти овакве врсте расписују се сваке друге године.

Пише: М.В.