Zijada Mehmedović – proizvodnja organskog soka

27.11.2020 Piše: urednik

Zijada Mehmedović ima 28 godina i živi u Potočarima, sa suprugom i sinom. Pošto je već neko vrijeme nezaposlena, odlučila je da započne vlastiti biznis i da proizvodi 100% prirodni, organski, sok od voća iz sopstvenog voćnjaka.

Zijada je direktno uključena i podržana kroz projekat ,,Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u opštini Srebrenica’’, koji provodi organizacija SOS Dječija sela BiH, a finansiran je od strane Austrijske razvojne agencije. O svom poslovnom poduhvatu nam je rekla:

,,Proizvodim organski sok, bez upotrebe konzervansa. Do sada sam najviše proizvodila sok od kisele jabuke. Za naredni period plan je da proširim proizvodnju na jabuku i tikvu. Nešto od toga sam već započela. Od strane organizacije SOS Dječija sela BiH podržana sam nabavkom pasterizatora. To je vrlo značajno za proces proizvodnje. Samu proizvodnju obavljam u Sućeskoj, gdje nam se nalazi i voćnjak. Ovo je porodični posao, jer nam pomažu i suprugovi roditelji, koji tamo žive’’.

Ako želite prirodan i zdrav sok za vas i vašu porodicu, obratite se Zijadi, a kako da je kontaktirate saznajte u narednom video prilogu.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ddCNItOgJxU[/embedyt]