12. maj, Dan medicinskih sestara - načelnik Srđan Rankić posjetio DZ Bratunac i nagradio radnike

12.05.2021 Piše: urednik
title tekst

Danas, 12. maja, u svijetu se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara. Ovaj datum je izabran kao dan rođenja Florens Najtingejl, koja je svojim radom postavila temelje modernog sestrinstva. Povodom Dana medicinskih sestara, načelnik Opštine Bratunac, Srđan Rankić, posjetio je bratunački Dom zdravlja, razgovarao sa zaposlenim i nagradio, svakog od 63 radnika, ih sa po 100 KM.

Opština shvata značaj i napore radnika Doma zdravlja.

Uvidom u dokumentaciju primjetio sam da u prethodnom periodu nije obraćana posebna pažnja na medicinske radnike. Obilježavajući današnji dan, donijeo sam odluku da iz budžetske rezerve budete svi nagrađeni, vas 63 radnika, sa po 100 KM, koje ćete dobiti uz platu. Ono što ste ranije imali bilo je od države, od Republike Srpske, a ovo sada je od Opštine Bratunac. U razgovoru sa direktorkom rekao sam da ću uvijek biti na raspolaganju medicinskim radnicima za svaku vrstu pomoći. Znam da ste do sada u periodu pandemije imali preko 6.300 pregleda, da je bilo više od 520 zaraženih. Nadamo se da će u toku ove godine da se završi situacija sa nesrećnim virusom. Krenula je imunizacija, ima više od 300 vakcinisanih. Nabavka vakcina ide bolje i u narednom periodu, koliko vidim, neće biti ograničenja da su samo za starija lica - rekao je načelnik Srđan Rankić.

Bratunački medicinari istakli su da im ovakva podrška mnogo znači.

Želim da se zahvalim našem načelniku. To nas je iznenadilo i dirnulo, na neki način. Zahvalna sam na pomoći, koju smo dobili. To je, ne samo pouka da u budućnosti računamo na njegovu podršku, već i da će saradnja biti podignuta na viši nivo. Ne kažem da mi nemamo redovna primanja, ali ovaj gest je baš ljudski - prokomentarisala je dr Snežana Stojanović, direktorka DZ Bratunac.

Piše: M.V.