Boriša Simanić: Lijepo je posjetiti svoju školu i družiti se sa djecom

20.10.2023 Piše: urednik
Boriša Simanić

Košarkaš iz Bratunca i reprezentativac Srbije, Boriša Simanić, posjetio je danas OŠ "Vuk Karadžić" Bratunac. Učenici su pokazali oduševljenje dolaskom uspješnog sportiste i priredili su mu sjajan doček. Tom prilikom škola je dobila vrijednu opremu i rekvizite za fizičko, a Boriši je uručena zahvalnica škole. Simanić je nekada pohađao, upravo, ovu školu.
Podrška školama organizovana je od strane "Mocart fondacije" koja je donirala sve osnovne škole košarkaških reprezentativaca Srbije sa prvenstva svijeta na kome je osvojena srebrna medalja. Ukupno je u tu svrhu prikupljeno skoro 2 miliona dinara.

„Znam za Borišu, jako je dobar košarkaš, drago mi je što je živio u našem gradu i što je išao u moju školu. Treniram fudbal, a volim da igram i košarku.", rekao je Savo Simić, učenik četvrtog razreda OŠ "Vuk Karadžić". Borišu je sa nestrpljenjem dočekao i Filip Karać koji sedam godina trenira košarku: „Mnogo znači to što je Boriša donirao opremu za naše časove fizičkog, imaće ogroman uticaj i još jednom hvala Boriši.“

Opština Bratunac iznjedrila je mnoge sportske talente, ali je Boriša svakako u samom vrhu i prvi je seniorski osvajač medalje na Svjetskom prvenstvu. Ovom prilikom imao je i poruku za mlade, čijim je dočekom oduševljen: „Stvarno nevjerovatan doček, divno se vratiti se u školu odakle sam krenuo i sa košarkom i sa školovanjem i lijepo je to vidjeti kako to izgleda iz ovog ugla i škola, drugačije je kad si mali i drugačije kad odrasteš. Djeci bih poručio čime god da se bave bitno je da daju sve od sebe i da se posvjete i uspjeh će doći.“, istakao je poznati košarkaš.

Simaniću su se zahvalili Andrija Mlađenović, direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" i Davor Mlađenović, nastavnik fizičkog vaspitanja.