Bratunac: Izgradnja graničnog prelaza Bratoljub počinje u februaru

25.01.2020 Piše: urednik

Most Bratoljub most Bratunac-LjubovijaIzgradnja graničnog prelaza kod mosta Bratoljub, koji povezuje BiH i Srbiju, trebalo bi da počne u februaru, rečeno je u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U UIO su rekli Glasu Srpske da je posao dobila firma Enikon gradnja iz Zvornika i da je ugovor sa odabranim ponuđačem na putu ka Pravobranilaštvu BiH.

– Izvođač bi u drugoj polovini februara trebalo da počne sa radovima. Ukupna vrijednost projekta je 14,5 miliona KM. Tender smo davno završili, ali nismo mogli dalje, jer smo imali samo 7,5 miliona KM – naveli su iz UIO.

U tenderskoj dokumentaciji za izgradnju graničnog prelaza navedeno je da je rok za završetak radova 350 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao, a izvedeni radovi, kako je navedeno, moraju biti urađeni u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

UIO je početkom prošle godine dobila šest ponuda za izgradnju graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije, ali je nedostatak novca na određeno vrijeme prekinuo konkursnu proceduru, te nije bilo uslova da se sa najpovoljnijim ponuđačem potpiše ugovor.

Situacija se promijenila kada je krajem prošle godine novi saziv Savjeta ministara odobrio potrebna dodatna sredstva za gradnju graničnog prelaza.

Izgradnja mosta Bratoljub, u dužini od 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona evra, ali zbog nepostojanja graničnog prelaza još nije u funkciji.

Izvor: rtrs.tv