Bratunac: Održana informativna radionica "Programa podrške marginalizovanim grupama"

17.06.2020 Piše: urednik

Danas je u prostorijama Opštine Bratunac održana informativna radionica za buduće korisnice „Programa podrške marginalizovanim grupama“ koji se implementira sredstvima USAID-a i Opštine Bratunac. Projektom, koji je namijenjen  ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis je obuhvaćeno devet opština, a za Bratunac je planirano 50 000 KM. Koliko će žena biti podržano  zavisiće od kvaliteta njihovih planova, a osim finansijske biće im pružena i savjetodavna pomoć.

„ Ovo bi mi bilo do velike pomoći i koristi da jednostavno stvorim svoju radnju i da se nastavim ovim dalje baviti.“, rekla je Sumeja Avidć, korisnica projekta.

„Mi danas zajednički sa Opštinom Bratunac prezentiramo Javni poziv koji smo raspisali za podršku ženama iz marginaliziranih grupa u pokretanju njihovih biznisa. Ta podrška se odnosi na finansijku podršku, dakle grant sredstva, ali i mentorsku i stručnu podršku tokom prve godine poslovanja tog registriranog biznisa “, za UPSMedia izjavila je Ajka Rovčanin, predstavnik USAIDa.

Sve učesnice današnje radionice su pokazale veliku zainteresovanost i preduzetnički duh. Prednost će imati projekti koji će biti samoodrživi nakon prekida pružanje finansijske pomoći iz projekta, koja će trajati godinu dana.

„ Formiran je fond za žensko preduzetništvo, za marginalizovane grupe žena. Ovo je prvi put da imamo jedan takav fond, vidimo veliku zainteresovanost.“, izjavila je Andrijana Marković iz  odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opština Bratunac.

Piše: M.U.