Дан безбједности саобраћаја обиљежен у Власеници

20.09.2022 Piše: urednik
Дан безбједности саобраћаја

У Власеници је обиљежен Дан безбједности саобраћаја. Са циљем повећања безбједности свих учесника у саобраћају организоване су активности за ученике и предшколце. Учествовали су још и ватрогасци и Црвени крст.

За средњошколце и основце организована су предавња, а за предшколце шетња. Такође, средњошколци су имали прилику да испробају симулатор превртања возила.

-Мислим да ће ми ово доћи као добар примјер шта нам се може десити у саобраћају у дејству алкохола и брзе вожње. Сад треба да полажем, ових мјесеци- рекао је ученик, Александар Милић.

Тренутак непажње или погрешна одлука довољни су да промијене нечији живот. Бојан Шувира је 2012. године тешко повријеђен у саобраћајној несрећи.

-Тренутно организујемо предавања за ученике средњих школа. Прошле године их је било петнаестак и одзив је био добар. Моја порука омладини која тек и који имају возачко исуство да не сједају у ауто са лицем које је у алкохолисаном стању и да не управљају возилу када су у алкохолисаном стању - нагласио је Бојан.

Власеница

Циљ је повећање безбједности свих учесника у саобраћају. Најтежи дио године у саобраћају је по правилу љето.

-Посљедње двије године је било 101 лице годишње смртно страдало. Ове године имамо тренд благог пораста, јер су нам мјесец август и јул били посебно критични - појаснио је Младен Петровићдиректор АБС Републике Српске.

-Мислим да се даје велики допринос у том правцу да се пробуди свест сваког човека у нашој локалној заједници, који директно учествује у саобраћају, који индиректно, они који возе аутомобиле, они који су пешаци, који на бициклима, мотоциклима. Људски живот је највећа вриједност, тако да и ми као Општина радимо све што је у нашој моћи да повећамо бјезбједност на путевима- изјавио је Мирослав, Краљевић, начелник општине Власеница.

Превентивне активности Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске биће настављене предавањем у Братунцу.

Пише: М.В.