Dejan Vitor: ,,Očekujem poziv u reprezentaciju, Balkansko i Evropsko univerzitetsko prvenstvo''

04.05.2021 Piše: urednik

U Temi dana našeg radija razgovarali smo sa karatistom Dejanom Vitorom. Njegov matični klub je KK Miloš Delić Bratunac, a nastupa i za KK Borac Šajkaš iz Novog Sada. Od početka godine, osvojio je bronzu na prvenstvu Srbije, srebro na prvenstvu Vojvodine, uz ekipno zlato i pojedinačnu bronzu na Kupu Vojvodine.

Sa njim smo razgovarali o pomenutim uspjesima.

Počeo sam da radim za Borac Šajkaš iz Novog Sada. Jednostavno sam odlučio da probam da nastupam za reprezentaciju Srbije i da se ostvarim kao karatista. Zbog toga sam krenuo da treniran u Borcu i sasvim uspješno smo otvorili takmičarsku sezonu. Moja pauza je trajala skoro dvije godine, toliko se nisam takmičio. Nakon prvenstva Vojvodine, gdje sam osvojio drugo mjesto shvatio sam da mogu da ostvarim dobre rezultate. Poslije toga je došlo prvenstvo Srbije, gdje sam izborio treće mjesto, pobjedom u prvom kolu nad aktuelnim šampionom Srbije. U drugom kolu sam malo ostao bez energije, ali sam shvatio da mogu biti na samom vrhu srpskog karatea. Na Kupu Vojvodine smo odradili nešto, gdje nismo bili potpuno zadovoljni i kilaža nas je malo zeznula. Ipak, osvojili smo ekipno prvo mjesto. Nas pet iz ekipe je radilo borbe i dobili smo KK Vukovi iz Kule, sa četiri pobjede i jednim porazom. Mogu reći da sam generalno zadovoljan - napravio je osvrt na dosadašnji dio godine, Dejan Vitor.

Tema priče bili su i planovi za naredni period. Nekoliko je velikih izazova pred Dejanom.

Naredni izazov je Kup Srbije, koji će da se održi 15. maja. Za to se uveliko spremamo. Što se tiče reprezentacije Srbije, očekujem poziv na prve sljedeće pripreme, koje će, vjerovatno, biti na Tari ili u Kragujevcu. Te pripreme će trajati sedam dana i biće priprema za Balkansko prvenstvo. Očekujem da nastupim i na Evropskom univerzitetskom prvenstvu - upoznao nas je sa rasporedom naš gost.

KK Miloš Delić je klub u kojem je Dejan Vitor ponikao, a potom učestvovao na mnogim međunarodnim takmičenjima. Klub iz Bratunca bilježi odlične rezultate u radu sa mladima.

Trudim se da pomognem klubu koliko mi obaveze dozvoljavaju i koliko imam vremena. Evo recimo sada sam došao u Bratunac, a nije bio planiran trening karatista KK Miloš Delić, ali su se mladi karatisti organizovali i odradili smo jako kvalitetno. Trener Sretko Vitor odlično radi, takmičari nesumnjivo napreduju i postižu vrhunske rezultate - zaključio je Dejan Vitor.

Prije dvogodišnje pauze, Dejan je nastupio na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje se povredio i zbog toga je uslijedila pauza. Sudeći po ostvarenjima u ovoj godini, karijera talentovanog karatiste ponovo kreće uzlaznom putanjom.

Piše: M.V.