Dom zdravlja Vlasenica dobio ultrazvučni aparat

20.09.2022 Piše: urednik
Dom zdravlja Vlasenica

Dom zdravlja Vlasenica dobio je novi ultrazvučni aparat, donaciju organizacije ,,NEST'' (Gnijezdo) iz Australije.

Ovaj aparat je unaprijediti usluge vlaseničke zdravstvene ustanove.

-Mi smo imali aparat koji je stariji, dok je ovaj mnogo bolji. Svake godine obavljamo veliki broj snimanja, tako da je donacija vrlo značajna. Sigurno je da taj broj na godišnjem ide između 200 i 300. Zahvalila bih se gospodinu Vidomiru Obradoviću, koji je ličnim poznanstvom sa Željkom Gojkovićem, obezbijedio ovaj aparat za našu ustanovu. Takođe, zahvalnost i načelniku opštine Vlasenica, Miroslavu Kraljviću, kao i predsjednici Republike Srpske - Željki Cvijanović, čija je donacija omogućila nabavku stomatološke stolice- rekla je direktorka DZ Vlasenica, Gordana Krstić.

Vidomir Obradović, univerzitetski profesor i privrednik, bio je posrednik u nabavci ovog ultrazvučnog aparata.

-Boravio sam u Australiji i postao dio organizacije ,,NEST'' koja okuplja Srbe u toj državi. Oni svake godine organizuju humanitarne događaje, aukcije i slično, gdje prikupljaju sredstva i pomažu našu regiju. Jedan od poznatijih događaja je ,,Australija Closed'' koji se održava kada i čuvevni teniski turnir Australijan Open''- pojasnio je Radoš Obradović.

Za Vlasenicu i kompletan region je podrška dijaspore vrlo važna.

-Bitno je da ljudi iz dijaspore imaju osjećaj za svoj kraj i da pomažu. Mi smo se u prethodnom periodu potrudili da saniramo dugove Doma zdravlja, naslijeđene iz ranijeg perioda. Očekujemo da vrlo brzo dođemo do situacije da nemamo dugova, jer ova ustanova sada posluje pozitivno. Dugujemo im zahvalnost na svemu što rade, a posebno što su uradili za vrijeme pandemije- izjavio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Osim ultrazvučnog aparata i stolize za stomatologiju, Dom zdravlja Vlasenica je ove godine dobio i sanitetsko vozilo.