Ђорђије Вујић: ,,Европско првенство примарни циљ''

01.03.2022 Piše: urednik
Ђорђије Вујић

У Омладинском програму нашег радија данас смо разговарали са Ђорђијем Вујићем, талентованим боксером БК Кум Братунац.

Он је током 2021. постао пионирски шампион Републике Српске и Србије, а ове године је прешао у кадетску конкуренцију. Ту га очекују бројни изазови, а већ је уписао побједу на лиги Београда за Партизан.

-Задовољан сам првим мечом. Био сам бољи од годину дана старијег ривала. Видљива је била разлика између боксера у пионирском и првог ривала у кадетском узрасту. Почетком године сам обавио базчне припреме у Бањи Ковиљачи са репрезентацијом Србије. Ту су били тренери и борци из најбољих тимова Србије. Тренутно се са нашим БК Кум-ом припремамо за првенство Босне и Херцеговине. Највише спарингујем са јуниорима Огњеном Томићем и Ненадом Лазићем. Од такмичара је ту још моја сестра Мануела, уз Уроша Симића и Фариса Јашића. Сви радимо са тренером Синишом Лопатићем и надамо се медаљама на предстојећем првенству. За ову годину ми је циљ да учествујем на Европском првенству у августу и за то се посебно спремам – рекао је наш млади гост.

Ђорђије Вуијћ ће ускоро напунити тринаест година и нада се да ће постати професионални боксер.

-Бокс тренирам око двије године. Почео сам због моје сестре, која се раније прикључила Кум-у. Ради се о племенитом спорту, који није насиље, већ вјештина и техника. Одрадио сам 9 мечева прошле године, а тренутно сам у серији од 7 побједа. Бокс ми, такође, омогућава да путујем и упознајем нове пријатеље. Омиљени боксер ми је Мухамед Али, а од млађих Канело Алварез. Надам се да ћу и наредних година остваривати добре резултате, а сан ми је да постанем шампион свијета – додао је талентовани Вујић.

БК Кум је прошле сезоне освојио 11 медаља на државним и континенталним такмичењима, а апетити за ову годину су у ,,најмању руку'' исти. Клуб је уз подршку Општине обезбиједио боље услове за све чланове, а посебно оне најмлађе, који тек почињу.

Пише: М.В.