Двије златне и једна сребрна плакета за СШЦ Сребреница на ,,ИНОСТУ''

05.05.2022 Piše: urednik
Foto: Youtube

СШЦ Сребреница поново је остварила сјајне резултате на ИНОСТУ. Преносимо вам обавјештење ове школе.

-Наша школа је и ове године учествовала на међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ младих 2022" која је одржана у Бања Луци од 20. до 22.04.2022. На изложби је изложено 308 радова од 342 аутора.

Наша три пројекта су се кандидовала за различите категорије и сва три су награђена од стране међународног жирија за радове средњих школа.

Пројекат "Инфицирани науком-поткаст" који су радили ученици Вукашин Јовановић, Ђорђе Лукић и Марија Благојевић, под менторством Светлане Томић, проф. хемије, су освојили диплому са златном плакетом у категорији слободна тема.

Златну плакету у категорији "Информатика - презентације" су освојили ученици Вук Обреновић, Марина Тришић и Амина Хасановић за веб страницу "Teenage life". Ментор на овом пројекту је била Драгана Николић, проф. информатике.

Сребрну плакету за пројекат "Шта пити да надокнадимо електролите-спортске напитке или природне сокове" у категорији "Информатика - Примјена у образовању", су добиле ученице Марија Благојевић, Марија Цвјетиновић и Јована Ивановић под менторством Александре Тубић, проф. физике.

"Јако задовољни пласманом и наградама које су добили наши пројекти као и да је и ове године препознат квалитет, инвентивност и оригиналност наших радова. Успјех је већи јер се комплетан пројекат, од идеје до крајње реализације одвија у нашој школи, са минималним финансијским улагањима, уз свесрдну помоћ и наших колега и управе школе у доброј атмосфери. Ове награде су доказ квалитетног рада, коришћења нових технологија и подстицај за даљи рад и усавршавање", рекла је професорица Александра Тубић.

(у прилогу су линкови награђених радова)

https://youtu.be/3XFx03er32w

https://youtu.be/g9FJNrVFVIY