HUN OČEKUJE DOBRU SARADNjU I INVESTIRANjE

18.05.2021 Piše: urednik

Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun rekao je prilikom današnje posjete Srebrenici i razgovora sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem da očekuje dobru saradnju sa ovom opštinom u narednom periodu i ulaganje dijaspora u ovo mjesto.

„Čuo sam da je ovdje dobra politička stabilnost i bezbjednost, a to je izuzetno značajno za inevestitore i razvoj. Švajcarska će kao i u prethodnom periodu nastaviti da podržava projekte u Srebrenici, a posebno treba raditi da se pokrene investiranje dijaspore u ovu opštinu jer u Švajcarskoj živi oko 60.000 građana sa ovog područja i oni su neiskorišteni potencijal kojima treba omogućiti ulaganje u ovoj sredini na tome ćemo raditi“, istakao je Hun.

On je zahvalio Grujičiću na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što se poseban akcenat u ovoj lokalnoj zajednici posvećuje pokretanju rada novih privrednih kapaciteta i otvaranju novih radnih mjesta.

Grujičić je rekao da je upoznao Huna sa stanjem i privrednim razvojem ove opštine, ali i planovima za naredni period. „Švajcarskoj Ambasadi ćemo dostaviti naše planove u oblastima turizma, školstva, zdravstva i poljoprivrede za čiju realizaciju očekujemo švajcarsku podršku“ precizirao je Grujičić.