Isak Džanić i Šemsudin Musić: Noć kikboksa je protekla odlično, spremamo se za naš turnir

04.08.2022 Piše: urednik
KFVTK Srebrenica

Trener  Kung Fu Ving Tsun kluba Srebrenica, Isak Džanić, kao i njegov pomoćnik Šemsudin Musić, bili su gosti našeg radija. Sa njima smo razgovarali o rezultatima kluba u ovoj godini, onome što slijedi i o ,,Noći kikboksa'' koja je održana u Janji.

Kikboks je na neki način bio nešto novo za takmičare srebreničkog kluba.

-U Janji je zaista bilo odlično. Družili smo se, a šestoro naših takmičara je išlo, s tim da se borilo njih četvoro. Osvojene su tri zlatne medalje, a bilo je i srebrnih. Adnela Bitinović je osvojila i pehar kao najbolja takmičarka u kik boksu. Odlični su bili Armin Husejnović, Vedad Smajić, kao i svi ostali. Što se tiče mog aktivizma u borilačkim sportovima, počelo je sa karateom, ali tu nisam u potpunosti pronašao sebe. Kada sam čuo za Isaka i njegov klub, odlučio sam da dođem i sada mu čak i pomažem kao pomoćni trener- prokomentarisao je Šemsudin Musić.

Veliki broj medalja je osvojen ove sezone od strane KFVTK Srebrenica, a najvažnije tek slijedi.

-Učestvovali smo u organizaciji događaja u Janji i zadovoljni smo viđenim. Što se tiče ving tsuna, na tri turnira osvojen je veliki broj medalja. Odlični smo bili u Banovićima, na Otvorenom prvenstvu i Kupu Vojvodine, kao i u Kumanu. U međuvremenu smo organizovali i trenerski seminar, gdje smo ugostili elitu ovog sporta, uključujući Sinišu Ivanjija, prvog ''sifua'' i pionira ovog sporta na prostorima bivše Jugoslavije. Početkom septembra očekuje nas naš tradicionalni turnir Srebrenica Open. Ima dosta zainteresovanih, a čak nam se javljaju i karate timovi. Planirano je da napravimo i grepling (rvački) dio programa. Pozvao bih sve ljude da dođu i pogledaju ovaj turnir 3. septembra- rekao je Isak Džanić.

Već nekoliko godina takmičari ,,Srebrenice'' ostvaruju sjajne rezultate i višestruki su vicešampioni Bosne i Hercegovine u konkurenciji klubova iz mnogo većih gradova.

Piše: M.V.