Istočno Novo Sarajevo pobjednik basket turnira u Bratuncu

25.07.2021 Piše: urednik
Turnir 3x3

U Bratuncu je danas održan turnir ,,Tempo 3x3 Bratunac'', FIBA takmičenje u basketu 3x3. Od 13 timova, najbolji je bio ''Istočno Novo Sarajevo''. Za pobjednički tim igrali su: Aleksandar Lazić, košarkaš Mornara iz Bara i bh reprezentativac, Nikola Pilindavić, šampion Republike Srpske sa Bratuncem 2018. godine, Bojan Lulić, igrač koji je nastupao za Borac iz Banja Luke, Maribor i Mladost MG, kao i Đorđe Todorović. U finalu je savladana ekipa ''Aluplastik Živinice'' (Korkutović, Mazalović, Golijanin i Horozić). Na polufinalnom nivou stao je ''Obilić 3x3'', sa TOP 50 basketašem na svjetskoj listi, Markom Milakovićem i njegovim saigračem, Urošom Čičom, iz istorijski najboljeg tima u ovom sportu, Novog Sada. Odličan utisak ostavio je i četvrti polufinalista ''Kazablanka Vlasenica'' - Tešić, Milošević, Matić i Ilić.

Od timova igrali su i: ''Rađen Rogatica'', ''Kafe-bar Kuba'', ''Kafe-bar Frends'', ''Veterani'', ''KK Tempo'', ''KK Mladost Ljubovija'', ''Antitalenti'', ''Krupanj 3x3'' i ''Bijeljina 3x3''.

Nagrada za prvo mjesto bila je 2.000 KM, a za drugo 500 KM. Medalje i pehare uručio je Branislav Trišić, zamjenik načelnika Opštine Bratunac.

U sklopu turnira održano je i takmičenje u šutiranju trojki, gdje je sav prihod od učešća doniran za pomoć u liječenju našem sugrađaninu Igoru Dundiću. Najprecizniji je bio mladi fudbaler Aleksandar Antonić.

Turnir ,,Tempo 3x3 Bratunac'' juče je održan za juniorski uzrast.

Piše: M.V.