Из саобраћаја искључено 75 возача због вожње под дејством алкохола

20.07.2021 Piše: urednik
POLICIJA

Преносимо вам саопштење Полицијске управе Зворник.

Полицијска управа Зворник реализовала је протеклог викенда републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање прекршаја у дневним условима употребе сигурносног појаса и дјечије сједалице а у ноћним условима на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

У оквиру наведене акције контролисан је 1167 учесник у саобраћају, од укупног броја њих 941 је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 75 возача утврђено присуство алкохола у организму.

Код 7 возача утврђена је количина алкохола у организму преко 1,5 г/кг, док су санкционисана 5 возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога у организму.

У оквиру наведене акције у дневним условима, њих укупно 82 санкционисано је због не кориштења безбједоносног појаса, док је њих 41 санкционисано због непрописног кориштења сигурносне сједалице и непросисног превожења дјеце.

За вријеме спровођења акције појачане контроле саобраћаја санкционисано је укупно 648 прекршаја, од чега је њих 445 санкционисано по основу чињења других прекршаја по Закону о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.

 

 

                                                                                                                                              НАЧЕЛНИК ПУ

 

                                                                                                                                       Александар Васиљевић