"Kulturni nokaut"- Miloš Mitrović: Online koncert KUD-a "Most" iz Bratunca

30.11.2020 Piše: urednik

U današnjem Kulturnom nokautu ugostili smo predsjednika Kulturno-umjetničkog društva "Most" iz Bratunca, Miloša Mitrovića. Sa njim smo razgovarali o nedavno održanom onlajn koncertu, utiscima, kao i problemima sa kojima se susreću članovi ovog KUD-a.

U želji da i u godini pandemije korona virusa, kada se širom zemlje i svijeta otkazuju skoro sve manifestacije i skupovi, članovi KUD-a "Most" iz Bratunca odlučili su da nastave tradiciju koja je započeta 2018. godine i održe treći tradicionalni koncert, u ovom slučaju onlajn putem.

Koncert je održan 26. novembra kada su nam članovi bratunačkog KUD-a predstavili rezultate njihovog rada sjajnim koreografijama i nastupima.

"S obzirom da smo počeli sa radom 2018. godine, ovo je treći godišnji koncert i da ne bi prekinuli tradiciju odlučili smo da jedan dio našeg programa snimimo i predstavimo gledaocima, sa željom da se u što kraćem vremenu stekne se mogućnost da se predstavimo sa kompletnim našim programom. Nismo do sada imali iskustva sa ovakvim vidom predstavljanja ali po pozitivnim  reakcijama onih koji su pogledali video smatram da smo uradili dobar posao. Imali smo par hiljada pregleda na društvenim mrežama što je za nas veliki uspjeh. Nismo mogli ni predstaviti sve koreografije jer nismo još nošnje u potpunosti pripremili, u završnoj su fazi izrade, ali se nadam da ćemo u narednom periodu to učiniti. Za kraj želio bih da naglasim da smo zahvalni i Opštini i prijateljima KUD-a, jer bez njih sigurno ne bih mogli funkcionisati. Prilično su skupe nošnje, teško ih je i nabaviti, mora se čekati na red i za izradu. Problem nam je prostor, gdje tu nošnju i da čuvamo, imamo samo jednu vrlo malu prostoriju koja nije dovoljna za sve to. Adaptirali smo binu "SŠC Bratunac" tako da možemo sada da lakše izvodimo probe i tu smo sada i izveli jedan dio našeg programa. To su problemi sa kojima se susrećemo i zahvaljujući Opštini i prijateljima KUD-a nosimo se sa tim problemima prilično uspješno.

Članovima Kulturno-umjetničkog društva upućujemo  čestitke za ovogodišnji uspješno održan onlajn koncert, uz iskrene želje da narednog 26. novembra napune "Dom Kulture" kao što je to bio slučaj i u prethodne dvije godine.

Piše S.V.