Лишено слободе лице са потјернице које се 13 година крило под лажним идентитетом

18.11.2023 Piše: urednik

Преносимо саопштење које је стигло из ПУ Зворник.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник у сарадњи са полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске су 14.11.2023. године, око 17,00 часова, лишили слободе лице које је користило лични документ са измјењеним идентитетом и које је покушало да ступи у процедуру израде хитног пасоша у Полицијској управи Зворник.

Наиме, лице се сумњичи да је извршило крађу идентитета на начин да је прибавило лична документа на име другог лица.

Предузимањем оперативних мјера и радњи полицијских службеника, дошло се до сазнања да се ради се о криминогеном лицу, држављанину Републике Србије за којим је 2010. године расписана међународна потјерница због извршених кривичних дјела организованог криминалитета у вези са злоупотребом опојних дрога. Поступак утврђивања стварног идентитета је у току.

Након криминалистичке обраде лице које се представља као С.К. из Републике Србије је уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“ и „Фалсификовање исправе“ предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, које је дало приједлог за одређивање мјере притвора, а Основни суд у Зворнику је наведеном лицу, 16.11.2023. године одредио мјеру притвора у трајању од 30 дана.

Под надзором надлежног тужилаштва, полицијски службеници спроводе друге законом прописане мјере и радње.

 

                                                                                                                          ПОРТПАРОЛ

                                                                                                                      Јелена Ивановић