Marko Damjanović: "U vrtiću "Radost" svaki dan je Dan djece"

20.11.2023 Piše: urednik
Marko Damjanović, direktor Vrtića "Radost" Bratunac

Povodom Svjetskog dana djece - 20. novembra, danas smo ugostili Marka Damjanovića, direktora vrtića „Radost“ u Bratuncu. Sa njim smo razgovarali o pravima djece, aktivnostima u vrtiću, ali i o najavi dugoočekivanog projekta koji se tiče izgradnje novog vrtića u našoj opštini.

„Naša ustanova uspješno je obilježila Sedmicu dječijih prava u oktobru, a danas smo, i za Svjetski dan djece sproveli niz aktivnosti. Naime, vaspitačice su danas sa djecom kroz razne likovne aktivnosti obilježile Dan djece. Trudimo se da djeci kroz igru i zabavu približimo ono što je bitno, a slobodno mogu reći da je u našem vrtiću svaki dan Dan djece.“, ističe naš gost.

U vrtiću „Radost“ trenutno boravi 190 djece u osam vaspitnih grupa. Od septembra mjeseca ove godine otvorena je još jedna grupa u sklopu prostorija Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Uskoro je moguća i realizacija novog vrtića koja će svu djecu okupiti u jednoj zgradi.

„Već narednih dana putujemo u Banja Luku gdje će se održati sastanak na kojem će se detaljnije znati sve informacije vezane za ovaj projekat izgradnje novog vrtića. Radujemo se činjenici da će bratunački mališani konačno dobiti prostorije  i uslove kakve zaslužuju, a moguće je i otvaranje novih radnih mjesta.“, kaže Damjanović.

Direktor vrtića „Radost“ pozvao je sve zainteresovane roditelje čija djeca sledeće godine polaze u školu, a nisu već obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja da prijave svoju djecu za predškolski Program najdalje do 24.novembra 2023. godine. Program će se realizovati u periodu od 01. marta do 31. maja 2024. godine u prostorijama JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Radost“ Bratunac.