Марко Шаренац: Нисмо задовољни прошлом сезоном, желимо да наредна буде боља

22.06.2022 Piše: urednik
Марко Шаренац

Марко Шаренац, кошаркаш из Братунца и члан америчког колеџа Маршал (Marshall) био је гост данашње Теме дана нашег радија.

Са Марком смо се осврнули на сезону 2021/2022 и најавили предстојећу такмичарску годину. Шаренац је имао неколико одличних наступа, попут утакмица против Олд Доминиона (Old Dominion) и универзитета Тексас Ел Пасо (UTEP).

-Нисмо у потпуности задовољни како смо одиграли претходну сезону. Било је и добрих момената, нарочито на крају, али очекивали смо више. Ја сам доста минута добијао на позицији 2, односно позицији бека, и ту ми се ,,отворио'' шут у неким мечевима. Од наредне сезоне очекујем да Маршал буде значајно бољи, имаћемо и неке нове играче. Што се тиче академског дијела, њиме сам задовољан, положио сам све што је било потребно у трећој години и очекујем исто и у наредној- рекао је наш гост.

У току љетње паузе за спортисту је важно да има активан одмор и да остане у доброј форми.

-На крају сезоне добили смо двије седмице одмора, па смо опет мало радили. Потом сам дошао кући, одморио неко вријеме и сада сам опет у тренажном процесу. Највише радим на снази, али се трудим да унаприједим и шут, нарочито што сам добијао прилику на позицији бека. Наставићу да радим и да се борим за своје минуте- закључио је Шаренац.

Марко Шаренац има 22 године, а 2017. је био јуниорски шампион Европе са селекцијом Србије. У САД је отишао након неколико сезона у ваљевском Металцу.

Пише: М.В.