Miljan Mičić: Tri glavna fokusa kluba - omladinska škola, plasman u viši rang i infrastruktura

10.10.2023 Piše: urednik
Miljan Mičić

Gost našeg radio programa bio je Miljan Mičić, sportski direktor FK Bratstvo. Razgovarali smo o aktuelnostima u klubu, kako onim sportskim tako i funkcionalnim, kao i o planovima za naredni period.

Bratunački klub je uvijek bio poznat po dobrom radu sa mlađim kategorijama i prvotimci su, uglavnom, dolazili iz omladinskog pogona.

-Poslije dvije godine agonije i ambisa u kojem se našao fudbalski klub Bratstvo konačno staje na stabilne noge. Formirane su mlađe kategorije, gdje škola fudbala broji 80 članova a pionirska i kadetska selekcija još 50 dječaka. Takmičarske selekcije mlađih kategorija se takmiče u drugoj kvalitetnoj ligi grupa Semberija i nakon 7 kola kadeti zauzimaju prvo mjesto. Dakle, ove godine igramo sa jačim timovima nego ranije- istakao je naš gost.

FK Bratstvo

Podršku klubu dale su lokalne firme i pojedinci, što je i bio jedan od preduslova da se krene krupnim koracima ka izlasku iz problema.

-Rad, želju i energiju su prepoznale lokalne firme, pa i pojedini bivši igrači. Moj prvi cilj prilikom dolaska i jeste bio da animiramo lokalne privrednike da pomognu. Tehnički remont Bratunac je prvi pritekao u pomoć, te obezbijedio dva para golova za mlađe kategorije, 20 lopti, majice za trening, tuš baterije za svlačionice, itd. Fabrika za pocinčavanje Srebrenica i Delta mobil shop Bratunac su obezbijedili pomagala za trening mlađih kategorija. Naš bivši igrač i prijatelj Vladan Nikolić je donirao našem klubu profesionalne fudbalske lopte u vrijednosti 4.000 konvertibilnih maraka, što je najveća donacija jednog pojedinca - nastavio je sportski direktor Bratstva.

FK Bratstvo

Sportski ciljevi su jasni, a radiće se i na infrastrukturi.

-Seniorski tim je poslije lošeg starta ušao u takmičarski ritam i posle tri vezane pobjede došao do drugog mjesta na tabeli. Glavni i jedini cilj je ulazak u viši rang. Što se tiče daljih planova, u narednom periodu započinjemo projekat rekonstrukcije tribina i prostorija kluba, kao i ograde oko terena. Moramo istaći da bismo teško uspjeli da nismo naišli na razumjevanje lokalne zajednice na čelu sa načelnikom Lazarom Prodanovićem- zaključio je Miljan Mičić.

FK Bratstvo

FK Bratstvo je najstariji sportski kolektiv u opštini, osnovan još 1947. godine. Kroz ovaj klub prošli su brojni poznati fudbaleri i nekoliko reprezentativaca.

Piše: M.V.