Mjesto u idealnoj petorci rumunske lige postalo rezervisano za Nikolu Gajića!

13.04.2021 Piše: urednik

Nikola Gajić nastavio je sa odličnim nastupima u košarkaškoj ligi Rumunije. U dva meča , koji su odigrani u prethodna dva dana, on je ostvario prosječan indeks 25,5, što mu je donijelo izbor u idealni tim treći put uzastopno. Jedini je kome je to pošlo za rukom tokom ova tri ,,balona''. U pobjedi njegovog Temišvara nad ekipom Atletik Neptun iz Konstance (81:57) Gajić je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao'' 2 lopte (indeks 28), dok je u porazu od favorizovanog Voluntarija (62:87) ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova (indeks 23).

Iz idealne petorke prethodnog balona tu je ponovo Nikola Jevtović iz Piteštija (bivši košarkaš Igokee i Metalca), koji je zabilježio i najveći prosječni indeks 31. Ostatak petorke kompletiraju: Markis Adison (Sibiu), Džordan Votson (Oradea) i Vlad Moldoveanu (Voluntari).

Gajićeve brojke konstantno rastu tokom 2021. godine i već je na prosjeku iznad 12 poena i skoro 6,5 skokova, a po prosječnom indesku je među 20 najboljih igrača lige.

Ekipa Temišvara, koju sa klupe predvodi Dragan Petričević, trenutno je na skoru 10-9 i drži sedmu poziciju, koja obezbjeđuje plej-of. U završnih 7 utakmica Nikola Gajić i saigrači imaće najveće rivale u borbi za doigravanje u vidu timova iz Bukurešta, Dinama i Steaue. Već u četvrtak na rasporedu je važan duel sa petoplasiranom Oradeom.

Piše: M.V.