Mladen Grujičić: Statutom je definisano ko je zamjenik načelnika i da dolazi iz reda Bošnjaka, ukoliko je načelnik Srbin

25.03.2021 Piše: urednik

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić demantovao je, u izjavi za naš radio, tvrdnje iznesene u saopštenju inicijative ,,Moja adresa Srebrenica''. Podsjećamo u saopštenju je navedeno kako je Grujičić izjavio da će i njegov zamjenik biti Srbin.

Nisam ni znao za takvu izjavu, koju sam ja navodno dao, dok nisam čuo od Alije Tabakovića, koji uporno manipuliše i laže građane Srebrenice. On, vjerovatno, priprema teren kako bi se onemogućio dogovor odmah na startu i onda rekao da je neko drugi zaslužan za to. Očigledno da Alija Tabaković nema namjeru da dođe do dogovora na ljudski i korektan način i način koji bi prihvatila većina Srba i Bošnjaka. Mi moramo doći do konsenzusa kako bismo iz blokade izvadili opštinu. Statutom je definisano ko je zamjenik načelnika i da dolazi iz reda Bošnjaka, ukoliko je načelnik Srbin. To sam ja, zajedno sa skupštinskom većinom, uvrstio u Statut. To nije postojalo prije, u prošlosti smo imali da Bošnjak bude i načelnik i zamjenik načelnika, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Zbog ponovljenih izbora ova lokalna zajednica još uvijek nije formirala organe vlasti i nije usvojila ključne dokumente. Uskoro bi trebala da bude održana Konstitutivna sjednica Skupštine opštine.

Piše: M.V.