Небојша Бандука: Очекујемо велики број група на 4. Сабору народног пјевања

07.09.2022 Piše: urednik
Небојша Бандука

Братунац ће у суботу 10. септембра бити домаћин 4. Сабора српског народног пјевања Сарјевско-романијско-дринске регије, а организатор је ПД ,,Филип Вишњић''. Тим поводом у емисији Добар дан регијо нашег радија причали смо са Небојшом Бандуком.

-Очекујемо велики број група, посебно са истока Републике Српске, од Фоче па до Брчког. По први пут у госте нам долазе и колеге из Градишке. Такође, очекујемо и наше пријатеље из Србије и Црне Горе. Окупљање почиње између 12 и 13 часово, потом слиједи дефиле у граду, ако нам вријеме дозволи, а након тога почетак Сабора. Сабор ће бити одржан у Дому културе Братунац. Позвао бих суграђане да дођу у што већем броју- нагласио је наш гост.

ПД ,,Филип Вишњић'' поново је остварило запажен резултат на 16. Сабору народног стваралаштва у Војковићима (Источна Илиџа).

-Милорад Деведлака и ја освојили смо поново прво мјесто. Заиста један сјајан догађај и вјероватно најпознатији догађај ове врсте код нас. Организација је била одлична и вјерујем да ћемо узвратити истом мјером- додао је Небојша Бандука.

Пјевачко друштво ,,Филип Вишњић'' постоји неколико година и његује традицију Сарајевско-романијско-дринске регије. У претходним годинама биљежили су запажене резултате на манифестацијама широм региона.

Пише: М.В.