Одлична сарадња СШЦ Братунац и компаније ТРБ

08.06.2022 Piše: urednik
Фото: ТРБ

Сарадња средњошколског центра Братунац и компаније ТРБ, из године у годину, константно иде узлазном путањом. Само ове године, праксу је похађало преко 60 ученика разних смјерова: CNC техничари, бравари заваривачи, машински техничари и други.

Поред обавезног присуства професора, оператери, мајстори и стручна лица из компаније ТРБ, имали су обавезу да надзиру, прате рад практиканата и о томе сачине извјештај о менторству. Као резултат сарадње и организације обављања праксе можемо навести чињеницу да је неколико ученика, након завршеног школовања и обављене праксе, добило посао у струци у нашој компанији и на позицијама на којима су обављали праксу.

SŠC Bratunac

После добрих искустава који су произашли из ове сарадње, родили су се и нови планови везани за сарадњу СШЦ-а и компаније ТРБ, а који подразумијевају стварање бољих услова за практиканте и напредније могућности за учење кроз практичан рад.

"Овим путем, позивамо све свршене основце да упишу неке од смјерова које нуди програм СШЦ-а Братунац, јер та установа својим радом и сарадњом са ТРб-ом и другим послодавцима на локалном нивоу, нуди прије свега озбиљан приступ при едукацији својих ученика кроз практичан рад, а на крају и могућност запослења у струци." рекао је Миљан Мичић, шеф службе за људске ресурсе компаније ТРБ.

Извор: Принцип