Održana svečana sjednica SO Srebrenica i dodjeljene nagrade povodom Dana opštine

09.09.2021 Piše: urednik
Dan opštine Srebrenica

U sali Doma kulture danas je održana svečana, odnosno tematska, sjednica SO Srebrenica na kojoj su dodjeljena priznanja povodom Dana opštine za prethodnu godinu. Dan ove lokalne zajednice je 11. mart, ali je ove godine svečanost prolongirana zbog pandemije koronavirusa i ponavljanja lokalnih izbora. Plaketu sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica dobio je SŠC Srebrenica, sa srebrnim Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, a sa bronzanim Humanitarni fond ,,Atlanta''. Plaketu Opštine Srebrenica dobila je JZU Bolnica Zvornik. Učenici generacije su, takođe, nagrađeni: Nikolina Milovanović (Prva osnovna škola Srebrenica), Amra Muminović (OŠ ,,Kosta Todorović'' Skelani) i Marica Milosavljević (SŠC Srebrenica). Učenici Mateja Savić - JU „Kosta Todorović“ Skelani i Valentina Spajić - JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica dobili su nagradu za doprinos razvoja obrazovanja. Zijada Efendić, je dobila nagradu za razvoj poljoprivrede. Za doprinos razvoju kulture, sporta i obrazovanja priznanje je zaslužio Marko Milovanović, dok su najbolji sportisti Srebrenice Rastko Bibić (KK Guber) i Ajla Husejnović (KFVTK Srebrenica).

Sportisti, kulturni radnici, preduzetnici i obrazovne institucije trudili su se da što bolje predstave ovu lokalnu zajednicu.

-Kultura se u ovom vremenu i vremenu unazad oslanjala na entuzijazam pojedinaca. Nastojao sam da kroz svoj individualan književni rad i kroz svoj angažman u SPKD Prosvjeta da tu kulturnu aktivnost podignem na viši nivo u Srebrenici. U prilog tome ide i osnivanje časopisa ,,Srebrni vijenac'' i osnivanje kulturno-prosvjetnog zbora ,,Stopama Luke Milovanova Georgijevića - istakao je Marko Milovanović, srebrenički pjesnik.

-Vlasnica sam farme ,,Bošnjak'' u Osatu. Zahvalna sam na priznanju koje sam dobila od Opštine Srebrenica i nadam se daljoj saradnji - riječi su Zijade Efendić.

-Treniram duže od godinu dana. Drago mi je što sam dobila ovu nagradu, jer nije lako doći do ovog uspjeha i nadam se da ću i u budućnosti nastaviti. Ova nagrada mi je motiv da još više i jače treniram i osvajam medalje - prokomentarisala je Ajla Husejnović, sportistkinja godine.

-Konačno se prepoznaje rad i trud učenika srednjoškolaca, koji se pripremaju za studije i kasnije preuzimanje društvene odgovornosti. Ovo je svečan trenutak za sve zaposlene i učenike. Mi ćemo znati da ovakvu vrstu odgovornosti opravdamo i nastavićemo sa ovim rezultatima - kazao je Momčilo Cvjetinović, direktor SŠC Srebrenica.

Što se tiče jubilarnih nagrada dobili su ih:

-Gordana Rankić - 20 godina,

-Olga Milinković - 20 godina,

-Blagomir Jovanović - 20 godina,

-Cvijetin Maksimović - 20 godina,

-Nedeljko Simić - 20 godina,

-Milan Pavlović - 30 godina,

-Sabahudina Nalić - 30 godina.

-Zahvaljujem se na dodjeljenom priznanju za dvije decenije rada u Opštinskoj upravi i mogu reći da u protekle dvije decenije dao sam značajan doprinos za razvoj lokalne uprave i unaprijeđenju struktura Opštine. Na više funkcija sam se trudio da poboljšam rad lokalne uprave i dobijao priznanja sa različitih nivoa i institucija - naglasio je Cvijetin Maksimović.

 

Zahvalnice Opštine Srebrenica pripale su:

1. JZU Dom zdravlja Bajina Bašta;

2. JZU Dom zdravlja Srebrenica;

3. Salvedini Mašić - Gušić;

4. Antonu Toniju Pešikanu;

5. Slaviši Ćirkoviću;

6. Valentini Maksimović;

7. Branimiru Kojiću.

-Mi smo ovom prilikom nagradili sve zaslužne građane Srebrenice i institucije, koji su podržavali Srebrenicu u ovom periodu. Koncizno i kratko smo predstavili planove i aktivnosti. Ono što raduje jeste da smo na Dan opštine otvarali pogone i tako ćemo nastaviti. Kapacitet Banje Guber je nešto što će vratiti život Srebrenici  i na tome se intenzivno radi - rekao je načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić.