Pionirska selekcija ŽOK Bratunac sa starim ambicijama u novoj sezoni

25.10.2023 Piše: urednik
ŽOK Bratunac

Članice pionirske selekcije ŽOK Bratunac - Milica Bratić, Sofija Simić, Anđela Janković, Anamarija Lončarević i Irena Simić- bile su gošće našeg radija. Sa njima je bio i trener Nenad Petrović.

Razgovarali smo o aktuelnoj sezoni u konkurenciji pionirki.

-Ove godine smo u drugoj regiji, što se tiče ove prve faze. Ranije smo igrali sa timovima iz Sarajevsko-romanijske regije, a sada igrama sa ekipama iz Zvornika i Bijeljine. U prva tri meča zabilježili smo dvije pobjede i poraz, a prve subote novembra nas očekuje derbi sa Liberom. Nadam se da možemo biti među najbolja dva tima i da ćemo proći u dalju fazu takmičenja. Ova generacija je 2009. godište, ali mi imamo i mlađih odbojkašica, kao što uvijek i radimo. Znamo da su prethodne generacije osvajale i titulu šampiona Republike Srpske za pionirke- rekao je trener Nenad Petrović.

Odbojkašice su nam govorile o tome zašto je odbojka dobar sport i šta one očekuju od sezone.

-Odbojka je odličan sport, gdje možete da steknete nova prijateljstva. Nadamo se da ćemo u narednim mečevima pobjeđivati i proći dalje. Izgubile smo prethodni meč u taj-brejku, a prije toga smo dva puta pobijedile. Ja igram na poziciji prijema servisa, a omiljeni igrač mi je Katarina Lazović- prokomentarisala je Milica Bratić.

-Već dugo treniram odbojku, sviđa mi se sport, putujemo, družimo se, takmičimo. Drago nam je i kada vidimo podršku sa tribina i to će nam biti potrebno protiv Libera. Ja igram tehničara, a omiljena odbojkašica mi je Maja Ognjenović- istakla je Sofija Simić.

U ovogodišnjoj selekciji pionirki ŽOK Bratunac je oko 20 igračica. Vjerujemo da će ova generacija nastaviti sa uspjesima i osvajanjem medalja, kao što su to radile prethodne.

Piše: M.V.