PU Zvornik preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom komemoracije u Srebrenici koja se obilježava 11. jula u Potočarima

10.07.2024 Piše: urednik
POLICIJA

Prenosimo saopštenje PU Zvornik.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekao mirno i mirno i bez incidenata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kao nosilac aktivnosti obazbjeđenja skupa, ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim subjektima koji su uključeni u obezbjeđenje skupa u Potočarima. 

Kako bi „Marš Mira 2024“ i komemorativni skup „Srebrenica 2024“ protekli mirno i dostojanstveno, pozivamo građane, učesnike i organizatore da odgovornim ponašanjem u potpunosti doprinesu provođenju samog cilja okupljanja. Apelujemo da ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da se ponašaju u skladu sa zakonskim propisima.    

Pored toga, savjetujemo građane da koriste alternativne putne pravce, s ciljem što boljeg i efikasnijeg odvijanja saobraćaja, jer se očekuje pojačana frekvencija autobusa i putničkih automobila kojima dolaze delegacije i učesnici komemoracije.

    
                                                                                                                                   PORTPAROL
                                                                                                                                   Jelena Ivanović