ПУ Зворник: У протекла 24 часа евидентирани значајнији безбједносни догађаји

12.02.2024 Piše: urednik
POLICIJA

СВИМ МЕДИЈИМА

 

Сервисне информације ПУ Зворник о значајнијим безбједносним догађајима за дан 11.02.2024. године.

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Зворник, у протекла 24 часа евидентиранa су четири кривична дјела (два у Власеници, по једно у Скеланима и Козлуку), једно нарушавање јавног реда и мира (у Козлуку), једна саобраћајна незгода (у Братунацу), два пожара (у Скеланима и Зворнику) и девет лица је лишено слободе (пет у Братунцу, два у Власеници, једно у Зворнику и једно у Скеланима).

- Полицијски службеници Полицијске станице Власеница су 11.02.2024. године око 01,00 часова, лишили слободе лице иницијала В.П. из Хан Пијеска због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Тјелесна повреда“. Полицијској станици Власеница је наведеног дана, пријављено је у једном угоститељском објекту у Власеници дошло нарушавање јавног реда и мира тучом. Полицијски службеници ПС Власеница су поступили по наведеној пријави и су утврдили да је оштећено лице физички нападнуто од стране лица В.П. Оштећено лице је упућено на указивање љекарске помоћи у Јавну здравствену установу Дом здравља Власеница, а након тога и у ЈЗУ Болница Зворник, гдје се дежурни доктор није изјаснио о степену повреда, те је исто задржано на посматрању. О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву који је наложио достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу.

- У улици Светог Саве, општина Братунац, 11.02.2024. године, око 01,20 часова, догодила се саобраћајна незгода у којој су два лице задобила тјелесне повреде. У саобраћајној незгоди је учествовало једно путничко возило марке „Peugeot“ којим је управљало лице Ј.С. из Републике Србије са којим је на мјесту сувозача било лице Р.З. из Братунца. Оба лица су ради указивања љекарске помоћи превезена у Јавну здравствену установу Дом здравља Братунац гдје су им од стране дежурног доктора констатоване лаке тјелесне повреде. Полицијски службеници Полицијске станице Братунац су извршили увиђај саобраћајне незгоде. Слиједи даљи рад на документовању саобраћајне незгоде.

- Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, 11.02.2024. године, око 13,00 часова, лишили су слободе лице Ј.И. из Сарајева за којим је расписан распис о трагању Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Полицијска станица Нови Град, због почињеног кривичног дјела „Оштећење туђе ствари“ Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине. Након завршене криминалистичке обраде, лице је отпуштено из Полицијске станице Зворник.

- Полицијски службеници Станичног одјељења Скелани, 11.02.2024. године, око 16,10 часова, лишили су слободе лице М.Р. из Сребренице због основа сумње да је извршило кривично дјело „Паљевина“. Истог дана СОП Скелани је запримила пријаву да у мјесту Кушићи, општина Сребреница, гори кућа власништво два оштећена лица. На лице мјеста су упућени припадници Територијалне ватрогасне јединице Сребреница и полицијски службеници СОП Скелани. Припадници Територијалне ватрогасне јединице Сребреница су локализовали пожар. Повријеђених лица није било. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини Подручна канцеларија Сребреница који је наложио достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу.

 

 

ПОРТПАРОЛ

 

Јелена Ивановић