Раденко Милановић: Проблем сваке власти је што забораве своја обећања

01.07.2022 Piše: urednik
Рашо Милановић

Раденко Рашо Милановић, потпредсједник Скупштине општине Братунац и предсједник општинског одбора Српске демократске странке, био је гост наше радио емисије Тема дана. Његовим гостовањем наставили смо серијал прича са локалним политичким актерима у Братунцу.

Главна тема разговора била је тренутна политичка ситуација у Братунцу, а ту су још биле и теме обиљежавања страдања Срба у Подрињу, општи избори и многе друге.

-Кључни проблем сваке власти је што заборави на оно што је обећавала прије избора. Ми смо подржали начелника Срђана Ранкића, јер смо сматрали да након двадесет година треба да добијемо новог и младог првог човјека општине, који мора бити сервис грађана. Једно вријеме смо били у скупштинској већини, па нисмо и сада смо опет дио ње. Ова већина потписима 16 одборника је покренула процес опозива начелника и очекујемо да ће то бити потврђено на сједници 7. јула са чак и више од 16 гласова. Сматрамо да Братунац стагнира и бројни пројекти чекају, а за неке смо и кредите почели да враћамо. Поменућу само индустријску и пословну зону код новог моста. Мислим да на локалу треба да гледамо појединце, а не ко је из које странке, јер то на овом нивоу није толико релевантно. Са начелником немам никакав лични проблем, поздрављамо се нормално, али сматрам да је за нашу општину добра ствар да се прекине ова агонија, гдје мало тога функционише. Што се тиче обиљежавања страдања Срба у Подрињу, позвао бих све да сутра дођу, јер људи који су страдали дали су највриједније од себе да имамо Републику Српску- истакао је Милановић.

Серијал гостовања одборника братуначке скупштине наставићемо предстојеће седмице.

Пише: М.В.