САОПШТЕЊЕ МОМЧИЛА ЦВЈЕТИНОВИЋА ПРЕДСЈЕДНИКА ОО СДС СРЕБРЕНИЦА

08.05.2021 Piše: urednik

Dobili smo saopštenje Momčila Cvjetinovića, predsjednika  OO SDS Srebrenica.

У вези са саопштењем клуба одборника Коалиције „Моја адреса: Сребреница“ у коме оптужују, како кажу, „сталне покушаје политичке дестабилизације у Сребреници у режији локалног СДС на челу са Момчилом Цвјетиновићем и медијског портала „Деспотовина“, желим, и овог пута, изнијети свој став.

Драго ми је да сам сврстан у ред, сада већ колосалног портала „Деспотовина“ од стране политички супротстављеног пробосанског блока у Сребреници. Није ми драго што појединци из, како себе називају, пробосанског блока, могу неограничено негирати Републику Српску, негативно коментарисати свештена лица Српске православне цркве, нападати их, вријеђати начелника Младена Грујичића, нападати “Деспотовину“ и слично. Напади на мене никада нису престајали и теку од 1990.г. Овај Ваш „успјех“ тренутно је могућ јер имате безрезевну подршку коалиционог партнера из реда српских странака с којим сте потписали Споразум о учешћу и подјели власти. Ви сте једни другима довољни већ осамнаест година. У Вашим комбинаторикама нема СДС, али нема ни неких других српских странака, које нису потрчале на Ваш миг. Е, то је највећи политички успјех „пробосанске коалције“. Ако не можете побиједити, можете подијелити и завадити српске политичке странке и наставити политику произведену након Другог свјетског рата.

Ја, Момчило Цвјетиновић, јесам затражио гласање о повјерењу господину Ћамилу Дураковићу, предсједнику СО Сребреница, али, не зато што му је то предсједавање омогућено Споразумом СНСД – бошњачке странке, Статутом и Законом, не зато што је Бошњак и што је муслиман, већ због тога што својим дјеловањем то не заслужује. Ако неке поруке из предизборне кампање послане са федералних медија и могу разумјети, сада не могу разумјети јер стижу од предсједника СО Сребреница. Таквог предсједника не прихватам! Очекујем да ће то схватити и у СНСД.

О српским националним интересима, само немојте, молим Вас, Ви из Коалиције, говорити мени, довољан сам сам себи, јер:

„Спуштавах се ја на ваше уже,

Умало се уже не претрже;“

(Његош)

Моје демократско одборничко право да предлажем и гласам, Ви тумачите као „буђење ратних политичких идеологија“. Коначно сте ме задржали на Вашем терену! Недостаје још само један појам. Брине ме што није у наслову Вашег саопштења.

Ваши напади на Деспотовину и мене, упућени са исте „адресе“, вјерујте, стижу на исту адресу!

Момчило Цвјетиновић, предсједник ОО СДС и

одборник у СО Сребреница