Sastanak dr Lazara Prodanovića i predstavnika udruženja

24.01.2023 Piše: urednik
Sastanak sa organizacijama

Kandidat za načelnika opštine Bratunac, dr Lazar Prodanović, kao i v.d. načelnika, Branislav Trišić, sastali su se večeras sa predstavnicima sportskih klubova, kulturnih i drugih organizacija i predstavnicima NVO sektora.

Razmjenjena su mišljenja, dr Prodanović je predstavio svoj okvirni plan ukoliko bude pobjednik izbora, a predstavnici organizacija su iznijeli svoje probleme i prijedloge.

-Fudbalski klub Bratstvo je najstariji sportski kolektiv u našoj opštini. Zbog animoziteta bivšeg načelnika potpuno su nam uskraćena sredstva. Zbog toga smo iz Druge lige završili u posljednjoj ligi, a jedne sezone je ovaj klub bio i u Prvoj ligi Republike Srpske. Nadamo se da će nakon izbora situacija biti značajno bolja i vjerujemo da to gospodin Prodanović može uraditi - smatra Željko Lazić, predsjednik FK Bratstvo.

Sastanak sa organizacijama

-Ovo je prvi put da smo imali ovakav razgovor. Gospodin Prodanović nije previše obećavao, ali je pokazao spremnost da sasluša obične građane i da izrazi spremnost da sarađuje. Nema vlasti koja može opstati, ako ne sluša potrebe ,,malog čovjeka''. Mi ćemo prenijeti sve ovo i onima koji nisu mogli danas da budu na sastanku - naglasila je Ifeta Mejremić iz Udruženja Jadar Konjević Polje.

Ispunjavanje potreba stanovništva i zadržavanje ljudi su ključni za opstanak manjih lokalnih zajednica.

-Imali smo konstruktivan razgovor sa predstavnicima sportskih klubova, kulturnih i nevladinih organizacija. Ovaj sektor je jako važan i korektivan za svaku vlast. Sigurno je da boljom raspodjelom i kontrolom budžetskih sredstava možemo povećati izdavanja za ove organizacije i do 30 posto, jer novca za to ima u našem budžetu. Nama je svaki čovjek važan i cilj je da prekinemo period tenzija, kao i da ostvarimo saradnju sa svim nivoima vlasti - rekao je dr Prodanović.

Branislav Trišić je rekao u uvodnom dijelu da su za kratak period napravljene značajne uštede poput utroška goriva za službena vozila, čiji je trošak višestruko smanjen. On se zahvalio predstavnicima udruženja, sportskih klubova i NVO sektora jer su imali razumijevanja za finansijsku situaciju u Opštini koja je naslijeđena.

Kao loš primjer dešavanja u prethodnom periodu naveden je KK Bratunac, po kome je ova opština bila prepoznatljiva, a sada su najnižem rangu.