Slaviša Petrović iz TO Srebrenica: „Najveća zainteresovanost je za adrenalinski turizam.“

08.02.2024 Piše: urednik
Sajam turizma u Ljubljani

srebrenicaPredstavnici Turističke organizacije opštine Srebrenica posjetili su Međunarodni sajam turizma u Ljubljani. Po riječima direktora ove organizacije, Slaviše Petrovića, na ovom sajmu su nastupili zajedno sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

„Sajam u Sloveniji smo posjetili od 31. januara do 3. februara. Veliki broj izlagača predstavio je svoje države i gradove odakle dolaze. Osim nas, iz Republike Srpske na sajmu su bili i predstavnici turističkih organizacija iz Banja Luke, Novog Grada, Nacionalnog parka Kozara. Mi  smo predstavili ne samo potencijale naše opštine, nego i ljepote naše države generalno.“ – ističe Petrović.

Petrović smatra da su turističku ponudu Srebrenice predstavili na pravi način, te dodaje: “Bila je velika zainteresovanost za naše lokalitete, posebno za Nacionalni park Drina, jezero Perućac i kanjon rijeke Drine.“

tOsim ovih, u ponudi su i šetalište Guber sa ljekovitim izvorima, Municipijum u Skelanima, vjerski turizam, a od ove godine u ponudi će biti i električna bicikla za obilazak destinacija u užem dijelu grada. Do sada je opštinu Srebrenica posjetilo mnogo turista upravo iz Slovenije, a Petrović smatra da je učešćem na ovom sajmu dolazak većeg broja turista zagarantovan.