Snežana Gojčinović: "Očekujemo veliki broj izlagača za "Dane maline 2024"."

23.04.2024 Piše: urednik
Snežana Gojčinović

Danas smo u emisiji Tema dana razgovarali sa Snežanom Gojčinović iz Organizacionog odbora za organizaciju 16. Međunarodnog sajma poljoprivrede, privrede i turizma „Dani maline – Bratunac 2024“ koji se održava od 14. do 16. juna ove godine u Sportskoj dvorani u Bratuncu. Gojčinovićeva se prisjetila kako je prošlogodišnji Sajam okupio preko 70 izlagača iz regiona, te dodala kako će ovogodišnji Sajam biti još uspješniji i posjećeniji zbog noviteta koji su planirani:

„Ovogodišnji program biće isti kao i prošle godine, tj trajaće dva dana. Prvi dan je predviđen za svečano otvaranje i program za posjetioce, zajedno sa podmanifestacijama, dok će drugi dan obilježiti izložba pasa i takmičenje za najuređenije dvorište i balkon. Na Rajskoj plaži će biti gastro takmičenje „Zlatni kotlić Podrinja 2024“. Takođe, i ove godine će biti neizostavno takmičenje „Malini u čast, sa malinom u slast“ i izbor najboljeg malinjaka.“, istakla je Gojčinovićeva.

Najveća domaća partnerstva i ove godine biće sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Privrednom komorom Republike Srpske, TORS RS, a novitet je podrška Ambasade Republike Italije.

„Ove godine ćemo se dodatno fokusirati na veći broj izlagača iz sektora privrede, mislim na mašinsku i građevinsku industriju, te namjensku industriju. Prošle godine smo imali izložbu poljoprivredne mehanizacije i uočili smo dobre reakcije i ove godine planiramo da imamo veći broj izlagača i iz te oblasti.“, rekla je naša sagovornica.

Gojčinovićeva je napomenula da će svi zainteresovani moći da prisustvuju i forum diskusiji na temu „Ekonomski rast i razvoj Podrinja i regije“ koja se realizuje u saradnji sa Privrednom komorom RS.

Sve dodatne informacije o sajmu mogu se dobiti putem mejla: danimaline.bratunac@gmail.com ili pozivom na broj telefona +387 65 344 171, dok se obrazac za prijavu može preuzeti sa sajta Opštine Bratunac.