TO Srebrenica: Nabavka električnih bicikala i snimanje video materijala za promociju

22.11.2023 Piše: urednik
Srebrenica

Turistička organizacija Srebrenica trenutno provodi više projekata, a u sklopu njih Srebrenica dobija električna bicikla za obilazak staza na području opštine, kao i video materijal koji će biti korišten na sajmovima, na način da će posjetioci tih događaja moći na licu mjesta da pogledaju turističke potencijale Srebrenice.

O aktivnostima TO Srebrenica pričali smo sa direktorom, Slavišom Petrovićem.

-U toku je projekat ''Putem rimskih imperatora'' koji provodimo ove i naredne godine. To je projekat prekogrančne saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine kroz IPA fondove, a zajednički ga realizujemo i sa Rimskim municipiumom u Skelanima. U okviru aktivnosti ovog projekta, označićemo rutu od Srebrenice do Rimskog municipiuma i nabaviti električna bicikla. Takođe, trenutno snimamo video materijal 8K kamerom, koji ćemo koristiti na sajmovima kao ''virtuelnu realnost''. Na taj način će svi potencijalni turisti na savremen način moći da se upoznaju sa svim našim lokacijama. Želim da istaknem da trenutno radimo i na mapiranju i uređenju starih gradova, odnosno tvrđava, na području opštine Srebrenica- istakao je Petrović.

Kao najveći problem naš sagovornik je istakao nedostatak smještajnih kapaciteta, ali je naglasio da će se na tome raditi u predstojećem periodu.

Što se tiče turističkih događaja na teritoriji opštine Srebrenica, najvažniji su ''Pančićeva regata'', manifestacija ''Mala Srebrenica'' i ''Dani Srebrenice''. Treba istaći i da se na području ove lokalne zajednice nalazi jedan od tri nacionalna parka u Republici Srpskoj, NP Drina, prostor bogat biljnim i životinjskim svijetom.

Piše: M.V.