Srebrenica prvi grad domaćin 11. Plazma Sportskih igara mladih

08.05.2021 Piše: urednik

Saopštenje o početku 11. Plazma Sportskih igara mladih u Srebrenici.

U Srebrenici će se u ponedjeljak, 10.5.2021. godine sa početkom u 13h održati 11. Plazma Sportske igre mladih na otvorenim terenima pored Prve osnovne škole. Srebrenica je prvi ovogodišnji grad gdje će Igre održati takmičenja u timskim sportovima, a dječaci i djevojčice će se imati priliku takmičiti u košarci u kategoriji 2005. godište i mlađi, dok će se fudbalska takmičenja održati u kategorijama 2006. godište i mlađi, te 2010. godište i mlađi u muškoj konkurenciji. Samom otvorenju Igara u Srebrenici prisustvovaće i Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica.

Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju i ove godine realizovati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, s ciljem učenja o toleranciji, poštovanju različitosti i fair playu.

U okviru ovogodišnje turneje, sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih biće realizovane uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka kao što je to bilo i prethodne godine. Prijave za takmičenja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja biće održana bez prisustva publike.

Više informacija o načinu provođenja aktivnosti, preporukama i mjerama koje svi trebaju ispoštovati kako bi se takmičenja održala, svi zainteresirani mogu pronaći na stranici www.igremladih.ba.