''Tema dana'' - gost Perica Kuzman

03.09.2019 Piše: urednik

Brdsko-biciklistički klub ''Mountain bike'' Bratunac organizuje rekreativnu vožnju ''MTB DRINSKI KARAVAN'' . Tim povodom, gost našeg radio programa bio je Perica Kuzman, predsjednik kluba. Događaj će biti održan u nedjelju, 8. septembra.

''Prvi put održavamo ovaj događaj pod ovim imenom, jer smo sa kolegama iz Ljubovije odlučili da napravimo zajedničku saradnju, pošto oni organizuje isti događaj dan ranije, odnosno 7. septembra. Staza je srednje težine i duga je oko 35 km. Mali dio je asfaltna podloga, a ostatak se vozi kroz prirodne ljepote naše opštine. Krećemo iz centra grada. Skup biciklista je u devet časova, a start je u deset časova. Idemo Ulicom Gavrila Principa, pa Jelovačkom ulicom i dalje na Zagone, Magašiće, Mandiće i kotom sve do Osamskog, gdje ponovo izlazimo na asfalt i idemo prema ''Rajskoj plaži''. Staza će biti uređena  i obilježena cijelim tokom, a mi smo je kompletnu obišli. Na ''Rajskoj plaži'' biće organizovan ručak i druženje. Pravo učešća imaju svi zainteresovani, a maloljetnici moraju imati odobrenje roditelja. Svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost''rekao je za početak razgovora Kuzman.

Razgovarali smo i o najavljenom broju učesnika, kao i o samom klubu ''Mountain bike''.

''Imamo najave da će biti od 80 do 100 biciklista iz regiona, najviše iz Srbije. Biće tu biciklisti iz Beograda, Novog Sada, Inđije, Aranđelovca, Kruševca, Čačka, Loznice, Ljubovije, Osječine, itd. Mi smo išli na više ovakvih događaja i cilj je da mi upoznamo ljepote drugih mjesta, a da naši gosti upoznaju šta mi imamo da ponudimo u opštini. Najduža relacija koju smo prešli Dragan Obrenović i ja, jeste put do manastira Hilandar, u jednom pravcu je 980 km. Klub trenutno ima oko petnaest članova, sedam članova su aktivni, a ostalo su rekreativci i mlađi članovi. Cilj kluba je da privuče što više mladih da se bave biciklizmom, jer je to jedan od zdravijih vidova rekreacije'' zaključio je Perica Kuzman.

Pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće u ovom sjajnom događaju.

Piše: M.V.