"Tema dana"- Gost: Slavoljub Mlađenović iz Eko-rafting kluba "Rajska plaža": "Apelujemo na sve učesnike regate da maksimalno povedu računa o bezbjednosti na vodi u subotu."

05.08.2021 Piše: urednik

U današnjoj "Temi dana" razgovarali smo sa Slavoljubom Mlađenovićem iz Eko-rafting kluba "Rajska plaža" Bratunac. On je, kao i jučerašnji gost našeg radija, najavio 14. Drinski slalom koji se održava u subotu 7. avgusta, te se dotakao bezbjednosti na vodi u toku regate prošlih godina. Apelovao na bezbjednost učesnika regate ove godine, pogotovo na one koji nisu iz Bratunca i ne poznaju rijeku Drinu.

"Regata će krenuti iz Fakovića. Okupljanje učesnika biće u ovom mjestu do 10h, kada će biti dodijeljene akreditacije, a početak spusta planiran je za 10:30h. Oko 13:30h očekuje se upljovljavanje plovila u Bjelovac, gdje će biti priređen ručak za sve učesnike. Prvi učesnici očekuju se na Rajskoj plaži oko 17 časova, a čitav spust obuhvatiće 24 kilometra rijeke Drine. Smatram da svi oni koji će se prijaviti za učešće rade to isključivo iz avanturističkog duha, a ne zbog zabavnog programa koji je proteklih godina bio neizostavan.", istakao je naš gost. Napominjemo da ove godine, usljed manjka sredstava, neće biti zabavnog programa i ostalih aktivnosti na odredištu regate.

Svakako je važno da, što se tiče bezbjednosti na vodi, sve prođe u najboljem redu, bez incidenata. O tome je gost UPSMedia radija rekao: "Proteklih godina stvarno nismo imali nijedan incident, pa mislim da će tako biti i ove godine. Svima nam je drago što se regata uopšte održava jer je prošle godine, zbog virusa korona, izostalo njeno održavanje. Svim slušaocima želim da kažem da će sve službe biti u pripravnosti, momci iz Eko-rafting kluba biće na direktnoj vezi sa policijom, hitnom službom, a o mogućim incidentima obavješteni su i SIPA i Granična policija."

Na ovogodišnjoj bratunačkoj regati očekuje se oko 800 ljubitelja plovidbe sa oko stotinjak plovila. Sve one koje interesuje iznajmljivanje čamaca sa skiperom to mogu učiniti do petka, uoči regate, a više informacija mogu dobiti na broj telefona 065/934-740 ili u prostorijama TO Bratunac, u zgradi Doma kulture.