ТРБ наставља да подржава БК Обилић и Сару Ћирковић

23.05.2023 Piše: urednik
ТРБ И БК ОБИЛИЋ

Компанија ТРБ Братунац продужила је спонзорски уговор са Боксерским клубом Обилић из Зворника. Сарадња подразумијева и подршку свјетској и европској омладинској шампионки Сари Ћирковић.

Након освајања свјетског и евроспког злата у омладинској категорији, Сара Ћирковић је од почетка 2023. започела званичне наступе у сениорском боксу. Освојила је бронзу на јаком турниру у Бугарској, а на Свјетском првенству у Индији прошла је међу 16 најбољих.

-Била је пауза после Свjетског првенства, односно мала пауза. Онда смо одмах наставили са тренинзима. Тренутно се спремам у клубу, а ускоро идемо на камп у Пољску пред Европске игре- прокоментарисала је Сара Ћирковић, репрезентативка Србије у боксу.

Боксерима БK Обилић много ће значити подршка. Клуб ће и у наредном периоду носити спонзорски додатак у имену. Славенко Ристић, генерални директор компаније из Братунца, уједно је и предсједник Боксерског савеза Републике Српске.

-Сви ови резултати који долазе су продукт нашег заједничког рада и сарадње, тако да ово је само наставак приче која је постала заједничка и породична, јер је Обилић добио назив Обилић ТРБ још прошле године. Пред нама су Европске игре, које су квалификације за Олимпијске игре- рекао је Мирко Ждрало, тренер БК Обилић ТРБ.

-Ми смо од првог дана вјеровали у Сару Ћирковић и у њеног тренера. Наравно, она је наше повјерење оправдала максимално, чак и много више него што смо очекивали. Мислим да спорт, бокс прије свега, са оваквим људима и тренерима има свијетлу будућност- нагласио је Славенко Ристић, генерални директор компаније ТРБ

На Европским играма које ће бити одржане у Кракову и Малополској норму за Олимпијске игре оствариће по четири такмичара у свакој боксерској категорији.

Пише: М.В.