UČESNICI ŠKOLE ZA MLADE LAVOVE NA RADNOM ZADATKU TOKOM DANA POZORIŠTA U BRATUNCU

18.04.2024 Piše: urednik
YLS polaznici škole
a

 

Polaznici škole Young Lions School su, u okviru radionice “Mediji o nama: priče o događajima, lokalitetima, običajima i ličnostima kojima se ponosimo”, posjetili Sedme Dane pozorišta. Tokom ovog inspirativnog zadatka, autori novog sadržaja za interaktivnu mapu na kojoj rade, gledali su amaterske i profesionalne predstave, a potom intervjuisali glumce i organizatore.

d

 

Mladi su imali priliku da od svoje mentorice Anđelije Arsić, koja je diplomirani teatrolog, čuju nešto više o istoriji pozorišne umjetnosti kroz vijekove, ali i da se upoznaju sa osnovnim tokovima razvoja teatra u našoj zemlji. Polaznici su na Festivalu fotografisali glumce u pokretu, zabilježili najupečatljivije momente i pokušali da “uhvate” momente igre svjetlosti i tame - što ni profesionalnim fotografima baš uvijek ne polazi za rukom.

 

g

 

Manifestaciju Dani pozorišta mapirali su učesnici ove škole kao jednu od bitnijih manifestacija koje se održavaju u njihovom gradu: “Bilo mi je drago da razgovaram sa glumcima, to su ipak ličnosti koje gledamo na malim ekranima.

h

 

Ranije nisam imala priliku aktivnije da pratim neki pozorišni festival, a nakon ovoga ću sigurno posjećivati predstave, kada god mi se ukaže prilika.”, rekla je Dušica Budiša iz Bratunca, jedna od autorica priče o Danima pozorišta.

 

j

 

"Young Lions School" je projekat koji provodi Udruženje "Prijatelji Srebrenice", uz podršku Ambasade SAD u BiH.

 

o