Власеница добила нову полицијску станицу и споменик страдалим Србима

26.09.2022 Piše: urednik
Полиција - Власеница

Нова полицијска станица отворена је данас у Власеници, што ће значајно побољшати услове рада власеничких полицајаца. Такође, у центру града откривен је споменик Србима страдалим у прошлом вијеку, дјело Новице Мотике.

Ново здање свечано су отворили предсједница Реппублике Српске, Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић министар унутрашњих послова Драган Лукач и начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

-Задовољство је што смо данас овдје и што свакодневно омогућавамо боље услове рада припадницима полиције Републике Српске. Такође, отворили смо и нови тренажнни центар у Залужанима- рекла је Жељка Цвијановић.

У новом објекту припадници МУП-а имаће све потребне услове за рад, а стара зграда је датирала још из седамдесетих година претходног вијека.

-Предали смо полицији на кориштење простор од скоро 600 квадрата. Безбједност у Власеница је за нас веома ваажна, а ради се и о општини која има ентитетску линију. Од пројеката овдје најважнији је ски-центар Игришта, који смо започели и због тога очекујемо и већи број људи у Власеници, прије свега туриста- истакао је премијер Радован Вишковић.

Споменик - Власеница

Министар унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач, нагласио је да је ово један у низу пројеката које је омогућила Влада Републике Српске, а да се ради, иззмеђу осталог, нова зграда ПУ Источно Сарајево.

Своје задовољство није крио начелник Власенице.

-Ову причу смо започели 2018. године, заједно са Владом Републике Српске, српским чланом Предсједништва, господином Додиком. Било је одређених препрека, прије свега око имовинских односа, али све је ријешено. Што се тиче споменика, он ће нас сјећати на жртву свих Срба, у три рата, у протеклом вијеку, а та прича је важна и за будућност- прокоментарисао је Мирослав Краљевић.

Данашнњим свечаностима присуствовали су бројни гости из регије, а уручена су и признањња поводом Дана Општине - Власеничанину Сави Филиповићу, предсједници Цвијановић, министру Лукачу, Новици Мотики и министарки Зори Видовић.