Vlasenica domaćin cilja prve i starta druge etape biciklističke trke Beograd-Banjaluka

18.04.2019 Piše: urednik

Danas je počela 13. Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka. Pobjednik prve etape vožene od Beograda do Vlasenice je Aron Gejt sa Novog Zelanda.

Etapu dugu 194 kilometra takmičari su odvezli za četiri i po sata, a prvi u cilj stigao je Aron Gejt, biciklista sa Novog Zelanda.

"Bilo je zaista zanimljivo od samog starta, pogotovo kada smo prešli na ove prostore. Trka je veoma zanimljiva, veoma lijep pejzaž, zanimljiva staza, meni je veoma drago što sam imao snage da zabilježim ovu pobjedu", istakao je Aron Gejt.

Organizatori su zadovoljni dosadašnjim dijelom trke jer je sve proteklo bez većih problema.

"Organizacija je velika, ljudi koji organizuju trku su već uhodani. Mi smo samo gledali u nebo, to nam je bio najveći problem - da ne padne kiša, Vlasenica je domaćin i starta i cilja, prva opština koja je domaćin i starta i cilje. Nama je bilo bitno da bude lijepo vrijeme, a znali smo da će biti sve odlično urađeno", rekao je medijima Vladimir Kuvalja, direktor trke.

"Ovo je zaista veliki događaj, građanima Vlasenice i nama u opštinskom rukovodstvu ovo je poseban doživljaj, Vlasenica je sigurno dobar domaćin i nadam se da ćemo svake naredne godine biti domaćini. Zaista jedan istorijski događaj za Vlasenicu", ocijenio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Na trci je nastpa 176 biciklista iz trideset zemalja iz cijelog svijeta.

Prije dolaska biciklista, održano je takmičenje najmlađih Vlaseničana.

"Takmičio sam se u kategoriji 2008/2009. godište, bilo je teško, ali sam ipak prvi", rekao nam je Novak Vasiljević, jedan od pobjednika.

Bicilisti će sutra u 11.30 otpočeti drugu etapu - od Vlasenice do Brčkog, nakon čega će se voziti treća etapa - od Brčkog do Teslića i, najzad, četvrti dan trke i četrvta etapa - od Prnjavora do Banjaluke.