Власеница: Наставља се пројекат водоснабдијевања ски-центра Игришта

08.02.2024 Piše: urednik
Vodosnabdijevanje ski-centra Igrišta

У Власеници, у мјесту Горњи Залуковик, одржана је јавна расправа поводом рјешења Владе Републике Српске којим се дозвољава ступање у посјед и наставак извођења радова на изградњи система водоснабдијевања ски-центра Игришта. У протеклих осам мјесеци пројекат је био обустављен због неслагања мјештана јер је постојала спорна парцела земљишта.

Данас су у овом мјесту  поново кренули радови на водоснабдијевању.

„Данас је дошао тај дан, испуњени су сви законски услови, односно од данас се земљиште води на Општини Власеница и мени је заиста драго што је то тако. Изузетно цијеним и поштујем и друге и власништво, приватно и све остало, али када је у питању општи интерес, као што је то овдје данас чињеница је да ћемо са овог водовода снабдијевати комплетан простор свих села и насеља одавде према Власеници, рачунајући и Хан поглед и Игришта. Моје обећање је апсолутно испоштовано, као што видите ми смо завршили 90% овог пута који је договорен. Захваљујем се и мјештанима који су у старту имали разумијевања и били коректни.“, рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Предраг Милановић, руководилац ски-центра Игришта, истакао је да ће ови радови бити завршени за мјесец дана.

„Са овим власничким проблемом на овој парцели смо имали застој од осам мјесеци, а сада су се стекли сви услови да можемо да завршимо изградњу тог пројекта. Систем за водоснабдијевање је дугачак 5,5 км цјевовода.

Мјештани овог села ће добити асфалтиран пут од 2 км.

„Ово се не може платити. То је требало давно урадити. Да нема тих вода, они не би урадили ово никад, само зато што раде Игришта. Ал нека, треба да се ради.“, рекао нам је Сава Видовић, мјештанин Горњег Залуковика.