Vlasenica: Održana konferencija za medije povodom završetka rekonstrukcije zgrade Opštine

07.10.2021 Piše: urednik
Konferencija u Vlasenici

U Vlasenici je završena rekonstrukcija zgrade Opštine, u okviru projekta koji finansira UNDP. U okviru istog projekta Opštinske uprave opštine Vlasenica, realizovan je projekat elektronskih ovjera, odnosne e-ovjere, čija je ukupna vrijednost 471 000 maraka.

Objekat Opštine Vlasenica počeo je da se gradi prije 132 godine, a završen je početkom XIX vijeka.

„Do danas ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija ove zgrade i meni je drago da smo mi uspjeli uz pomoć naših prijatelja i partnera, predstavnika UNDP-a, završimo sanaciju dijela zgrade, ovo što je već rečeno. Naime, radi se o zamjeni problema koji su bili u ovom novom objektu,a to je prvenstveno bio krov, u lošem stanju instalacije, stolarija, podovi, plafoni, sve ono što je činilo ovaj objekat je zaista bilo u lošem stanju“ , rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Branislav Petković, IT administrator ističe da su u sklopu ovog projekta realizovane dve aktivnosti, i to uvođenje Microsoft exchange sistema i servera i uvođenje sistema ovjeravanja dokumenata.

„Poznato je danas da je u mejl, odnosno elektronska pošta i generalno elektronska razmjena informacija jedan od ključnih alata komunikacije. Jedan od najboljih poslovnih rješenja namjenjen u te svrhe jeste Microsoft exchange server koji se upravo bazira i temelji na principu rada elektronske pošte. Pored toga našim korisnicima pruža uslugu raznih tipova i oblika informacija kroz vlastite i javne foldere. Takođe, omogućava kreiranje i ugovaranje sastanaka i svih ostalih informacija koje su ključne u našem svakodnevnom radu“ , izjavio je Petković.

Od ukupne vrijednosti projekta Vlada Švajcarske finansira 120.330 KM, dok opštinska uprava Opštine Vlasenica iz svog budžeta izdvaja nešto više od 150.000 KM. Ukupna vrijednost radova na sanaciji opštinske uprave iznosi 233.905 KM, bez pdv-a.